KONTAKT: tetkapernikarka@seznam.cz

Bábovka se sušeným černým rybízem

26. srpna 2013 v 17:30 | tetkapernikarka |  Recepty

Ingredience:
1 kelímek zakysané smetany,1 balíček vanilkového cukru,necelý prášek do pečiva,3 vajíčka,250 g moučkového cukru,150 g polohrubé mouky,100 g hladké mouky,hrst sušeného černého rybízu.

Postup:
Vše důkladně v míse promícháme,nakonec lehce v mícháme rybíz a nalejeme do vymazané a ořechama vysypané bábovkové formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C
Upečené pocukrujeme.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 27. srpna 2013 v 13:12 | Reagovat

Bábovka vypadá skvěle. :-)

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 27. srpna 2013 v 13:45 | Reagovat

Děkuji Jarmilko :-) Přeji ti krásný den :-)

3 Iva Iva | Web | 27. srpna 2013 v 14:02 | Reagovat

Alenko, to je bábovka jako malovaná a věřím, že je i výborná. :-D ;-) :-)

4 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 27. srpna 2013 v 14:15 | Reagovat

[3]: Ivi, byla :-) ...už není ;-)  :-D

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. srpna 2013 v 16:42 | Reagovat

Už to funguje, Ali, takže chválím bábovku ještě jednou. Se zakysanou smetanou je bezva, a ten sušený rybíz jsi koupila nebo nasušila sama?

6 tetkapernikarka tetkapernikarka | 27. srpna 2013 v 16:50 | Reagovat

[5]:Zdá se,že je všechno zase v pořádku.
Hani,rybíz jsem si nasušila sama,ani jsem to prvně v úmyslu neměla :-D Měla jsem zrníčka na misce a asi tomu pomohlo i to velké teplo,krásně se usušil :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. srpna 2013 v 17:06 | Reagovat

[6]: To jsi dobrá, Ali, sušený rybíz jsem totiž ještě nikde v obchodě neviděla. :-)

8 tetkapernikarka tetkapernikarka | 27. srpna 2013 v 17:11 | Reagovat

[7]:Hani,já taky ne.Že se to tak usušilo,byl i pro mě taky takový div,prvně jsem to chtěla vyhodit,ale v té bábovce to bylo bezva i tím,že se to drželo po celé formě v těstě a že to nespadlo dolů.I chuťově dost dobré.

9 alenakub alenakub | Web | 16. září 2013 v 19:24 | Reagovat

Bábovkou nikdy neurazíš žádnou návštěvu a ty různé obmněny jsou super!!!!!!!!Rybíz jsem ještě nezkoušela!!!!!!! :-)

10 tetkapernikarka tetkapernikarka | 16. září 2013 v 20:41 | Reagovat

[9]:Přesně tak,Ali :-)Bábovka vždycky vypadá svátečně,ať je jakákoliv :-) Moc ráda je peču :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama