KONTAKT: tetkapernikarka@seznam.cz

Březen 2017

Smetanové Boží milosti

18. března 2017 v 22:55 | tetkapernikarka |  Ostatní pečení
Ingredience:
Hladká mouka, špetka moučkového cukru, balíček kypřícího prášku, 3 lžíce rumu, 1 smetana ke šlehání, 7 žloutků.
Dále olej na smažení a moučkový cukr na obalování.

Postup:
Do mísy dáme smetanu, žloutky,rum a trochu hladké mouky.Zamícháme a vzniklé řidší těsto předěláme z mísy na vál do hladké mouky a propracováváme už rukama ,až vznikne celkem nelepivé těsto.Mouku přidáváme po trochách a přidáme i prášek do pečiva.
Těsto potom vyválíme po částech na placky,rádýlkem nakrájíme a nedokrojené části před smažením různě propleteme a hned vkládáme do rozpáleného oleje a do zlatava usmažíme.Ještě teplé obalíme v cukru.

pozn.Gramáž mouky neuvádím,dává se podle potřeby,někdy jsou žloutky větší,někdy menší a může se použít i méně rumu.




Tvarohová s Ledovými kaštany

11. března 2017 v 23:10 | tetkapernikarka |  Bábovky a vánočky
Ingredience:
200 g jemného krupicového cukru, 150 g másla, 200 g dětské krupice, 2 vaničky polotučného tvarohu, 1 prášek do pečiva, 4 vajíčka, 1 tyčinka čokolády-Ledové kaštany.
Dále tuk a kokos na přípravu formy,moučkový cukr na posypání bábovky.

Postup:
Oddělíme žloutky od bílků a spolu s máslem a cukrem žloutky vymícháme do pěny.
Potom přidáme po lžících tvaroh,krupici smíchanou s práškem do pečiva a z bílků ušlehaný tuhý sníh.Nakonec lehce vmícháme kaštany na hrubé kousky nastrouhané.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C a po upečení můžeme bábovku pocukrovat.



Čekala jsem jinou barvu...

11. března 2017 v 21:12 | tetkapernikarka |  Různé
...ale i tato mě mile překvapila.Hlavně velikost kalichů,naměřila jsem až 21 cm v průměru.Také mě překvapilo,že těch kalichů bude šest,většinou mi amarylis vykvete z pěti.
Když jsem si amarylis v květinářství vybírala,na obrázku byl do růžové barvy s bílým okrajem.Nevadí i tak jsem velice spokojená a užívám si nádherného květu.Růžový bude příště.
Líbí se i vám ? :-)



Cappuccinové smaženky

5. března 2017 v 23:06 | tetkapernikarka |  Vdolky a smaženky
Ingredience:
250 g hladké mouky, 3 vajíčka, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce kávového rumu, 9 lžíc smetany, 3 lžičky prášku do pečiva, 1 hodně plná lžíce vanilkového cappuccina, 250 g tvarohu ve vaničce.
Dále olej na smažení a moučkový cukr na obalení smaženek.

Postup:
V míse všechny ingredience smícháme v těsto a menší lžičkou odkrajujeme kousky,ty vkládáme do rozehřátého oleje a osmažíme do zlatova.Po vytažení z oleje hned vkládáme do mísy z moučkovým cukrem a smaženky v něm obalíme.