KONTAKT: tetkapernikarka@seznam.cz

Med z pampelišek

29. dubna 2018 v 23:33 | tetkapernikarka |  Pro děti
Med z pampelišek jsem dělala hlavně kvůli vnoučkům,ale určitě ho i já využiji k přípravě nápojů nebo k pečení.
Tady je recept.

400 květů pampelišek, 2 citrony, 1 pomeranč, 1 kilo a půl třtinového cukru, 1 a 3/4 litru vody.

Postup:
Očištěné květy od broučků (já neproplachuji) vložíme do hrnce,zalijeme vodou a přidáme nakrájené, očištěné citrony a pomeranč i s kůrou,jen pecičky odstraníme.
Vše krátce povaříme,asi 5 minut a necháme louhovat 24 hodin.
Potom přes plátýnko přecedíme a nasypeme cukr.Za občasného míchání necháme téměř rozpustit a potom přivedeme k varu.
Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

Poznámka:
Med mám trochu řidší,nevařila jsem dlouho.Chuť výborná.

Kytičku konvalinek jsem dostala od svého vnoučka a že mi udělala obrovskou radost,je bez debat :-)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 aluskacz aluskacz | 30. dubna 2018 v 6:59 | Reagovat

Krása! ;-)

2 Danka Danka | E-mail | 30. dubna 2018 v 8:45 | Reagovat

Děkuji za recept a jdu na to.Nechtělo se mě,ale tohle mě nakoplo.Já potřebuji takový ten "HEC"Krásný den. :-D

3 Jitka Jitka | Web | 30. dubna 2018 v 8:54 | Reagovat

Nás zajímá spíš med, který nanosí včelky, ale na pampelišku se chystám odspodu. Budu sušit kořen.Máš to ale pěkně připravené do spíže. :-)

4 tetkapernikarka tetkapernikarka | 30. dubna 2018 v 14:09 | Reagovat

[1]:Dík,Ali :-) Už se může užívat :-)

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | 30. dubna 2018 v 14:11 | Reagovat

[2]:Danko,měla jsem to podobně.Tolik květů zářilo v trávě,tak jsem si řekla,že je to škoda posekat.Vzala jsem misku a šla sbírat...a už je to i ve skleničkách :-)  :-)

6 tetkapernikarka tetkapernikarka | 30. dubna 2018 v 14:20 | Reagovat

[3]:Jituško,pro med od včeliček si chodíme u nás k včelařovi už několik let.Kořen sušíme taky,jenže,když to všechno vyryju,nebudu mít pak ty květy ;-)  :-D Někdy si sušený kořen koupíme v prodejně zdravé výživy,máme ho doma v zásobě pořád.
Na uskladnění je to přichystané hezky,ale hezky to vypadalo i v kastrolu před vařením.Vyfotila jsem,ale jak se tak pořád něco s PC učím,tak občas i něco pokazím a tak se mi podařilo i tuto fotku někam zašantročit ;-)  :-D  :-D Možná se podaří ji dodatečně vložit.

7 Hanka Hanka | Web | 30. dubna 2018 v 18:04 | Reagovat

Takže broučky nevařit, Ali! ;-)  :-D
Med vypadá skvěle, s třtinovým cukrem je hezky tmavý ... paráda.
Možná se budu opičit, Jarda do sebe láduje med ve velkém a vypadá to, že včelího letos moc nebude. :-? :-)

8 tetkapernikarka tetkapernikarka | 1. května 2018 v 21:24 | Reagovat

[7]:Hani,broučky nevařit,ne ne ;-)  :-D
Hustotu mám spíš jako sirup,opravdu jsem vařila chvíli. Myslím ale,že je stejně tento med vždycky řidší,jak třeba od včeliček.
Posíláme vám pozdravy :-)  :-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 4. května 2018 v 23:07 | Reagovat

Ali, také jse vařila med z pampelišek, ale s bílým cukrem. Příště vyzkouším tvůj recept. :-)

10 tetkapernikarka tetkapernikarka | 5. května 2018 v 23:20 | Reagovat

[9]:Ivi,letos jsem to s hnědým cukrem chtěla vyzkoušet,ale jinak jsem taky používala bílý.Řekla bych ale,že ten hnědý je lepší.
Měj se pěkně :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama